POCOLOCO DRAMSKA

ZA ODRASLE
Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa osnovama glumačkog zanata: kako stajati i govoriti na sceni, na koje se sve načine može kreirati dramski lik, kako prizvati i prikazati emocije, kako improvizirati scene i priče u paru ili u grupi, na zadanu temu. Dramske vježbe i igre dinamične su i zabavne, a i korisne svima koji u privatnom ili poslovnom životu žele lakše istupiti pred druge ljude i iznijeti svoje ideje, mišljenje ili iskustvo.

gdje i kada:
Mjesni odbor Malešnica, I. B. Mažuranić 18, ponedjeljak od 20 do 21.30
Mjesni odbor Donja Kustošija, Zagrebačka 88, srijeda od 20 do 21.30
Društveno-kulturni centar Šesnaestica, Ozaljska 16, četvrtak od 20 do 21.30

cijena: 250 kn mjesečno

voditeljice:
Maja Katić - još kao djevojčica pohađala je dramsku grupu u Učilištu ZKM-a, i to ju je usmjerilo u kazališne vode. 2007.godine završila je glumu na ADU u Zagrebu, te sa prijateljicama osnovala Teatar Poco Loco u kojem glumi, pjeva, pleše, piše, a ponekad i režira. Vodila je dramske grupe u Tireni, MCUK-u, Dječjem kazalištu Dubrava, 4SOBE i Artarea-i.

Irena Boćkai svoj kazališni put započinje u Puli gdje još od osnovnoškolskih dana pleše, glumi i pjeva. U srednjoj školi priključuje se pulskom kazalištu Dr. Inat s kojim sudjeluje na međunarodnim koprodukcijama i gostuje na profesionalnim međunarodnim kazališnim festivalima. Završila je neverbalni teatar na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Vodila je dramsku grupu u Centru mladih Ribnjak. Kao dramska pedagoginja sudjeluje u odgojno-obrazovnom programu medijskog i filmskog opismenjavanja namijenjenog djeci osnovnoškolskog uzrasta (voditeljica Frooom interaktivnih filmskih radionica). S predstavama je gostovala u New Yorku, Izraelu, Maroku i diljem Europe.

 

ZA DJECU
Na dramskim radionicama, dok se igramo i maštamo, učimo o tome kako biti i raditi u grupi, kako slušati tuđe ideje i tražiti prostor za svoje. Tražimo koncentraciju (vlastitu ali i grupnu), vježbamo imaginaciju, istražujemo svoju maštu i kreaciju. Izmišljamo priče i kako ih prenijeti iz ideje u scenski prikaz. Učimo stajati na sceni, kretati se, izražajno govoriti. Učimo poštovati i osluškivati druge, zamišljati postojeće i nepostojeće stvari, bića, situacije. Upoznajemo glumce, kalunove, akrobate. ilustratore, glazbenike, lutkare ... otkrivamo svoju kreativnost, družimo se i učimo zajedno!

gdje i kada:
Društveno-kulturni centar Šesnaestica
, Ozaljska 16, četvrtkom
predškolci (5 do 6 godina) - od 17.30 do 18.30
školarci (7 do 10 godina) - od 18.30 do 20

cijena: 200 kn mjesečno - za predškolce, 250 kn mjesečno - za školarce

voditeljica: Zrinka Kušević i gosti (klaunovi, akrobati, ilustratori, glazbenici, lutkari ...)
Zrinka Kušević - Ziz je glumica (i pjevačica) i jedna od osnivačica Teatra Poco Loco. Ziz već godinama vodi dramske radionice s djecom, a i sama je bila mali dramolomac, sve dok nije postala dovoljno velika da ih sama i vodi. U medjuvremenu je diplomirala ruski i poljski jezik misleći da će ipak biti profesorica egzotičnih jezika, ali u njezinoj natalnoj karti je pisalo nešto drugo, a to je da ona MORA raditi SAMO ono što NAJVIŠE voli, a to je glumiti u kazalištu, zabavljati se s djecom, puno puno pjevati i plesati i obožavati svaki kreativni trenutak koji prepozna, pa bilo to u tramvaju, na sceni, na cesti, u parkiću ili na dramskoj radionici. Možete je vidjeti u predstavama Teatra Poco Loco, Žar Ptica, HNK Rijeka, TV serijama i emisijama ili njezin glas prepoznati u mnogim crtićima i radio dramama. Dramske radionice vodila je u Kazalištu Trešnja, Dječjem kazalištu Dubrava, 4SOBE i Zagrebačkom kazalištu mladih.

 

 
predbilježbe i informacije:
 pocoloco.rezervacije@gmail.com, 099 6496048

DRAMSKI STUDIO.jpg

Email facebook twitter