POCOLOCO DRAMSKA - ZA ODRASLE


Na ovoj radionici polaznici će se upoznati sa osnovama glumačkog zanata: kako stajati i govoriti na sceni, na koje se sve načine može kreirati dramski lik, kako prizvati i prikazati emocije, kako improvizirati scene i priče u paru ili u grupi, na zadanu temu. Dramske vježbe i igre dinamične su i zabavne, a i korisne svima koji u privatnom ili poslovnom životu žele lakše istupiti pred druge ljude i iznijeti svoje ideje, mišljenje ili iskustvo.

gdje i kada:
1) Mjesni odbor Malešnica, I. B. Mažuranić 18, ponedjeljkom od 20 do 21.30
2) Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Ilica 227, 1. kat, četvrtkom od 20 do 21.30

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijekom školske godine  2022/23. program će se provoditi u ciklusima od osam termina, koji će završiti pokaznom predstavom. Svaki ciklus biti će vođen određenom temom, te će se u njemu savladavati različiti segmenti izvedbenog izričaja.


tema 1: "Obitelj kao i svaka druga"
dramske tehnike: improvizacija, kreiranje likova, zakonitosti scenskog nastupa

Na ovoj radionici bavit ćemo se improvizacijama na temu obiteljskih odnosa i sklapati različite dramske situacije koje nas zabavljaju, nasmijavaju ili stvaraju grč u želucu. Unutar 8 predviđenih termina, upoznat ćemo zakonitosti scenskog nastupa, upoznati jedni druge, i baciti se u kreiranje likova i situacija. Zanimaju nas sitne kavge, dugotrajne duboke čežnje, nedostatak komunikacije ili obilje iste. Tražit ćemo likove poput osvetoljubive tetke, škrte bake, bezobraznog  tinejđera, dosadnog susjeda. Zadnji sastanak će ujedno biti i predstava/prezentacija radionice na kojoj ćemo dobronamjernoj publici (sastavljenoj od prijatelja i članova uže obitelji) predstaviti naš rad i ispitati je li zabavno samo nama ili i drugima ono što smo iskreirali.

lokacija: Centar za kulturu i film Augusta CesarcaIlica 227, 1. kat,
termin: četvrtkom od 20 do 21.30
početak: 6. 10. 2022.
termini: 6.. 13., 20, 27. listopad, 3., 10., 17., 24. studeni 2022.
cijena: 600 KN / 79,63 EUR, plaćanje u cjelosti prije početka programa
popust za umirovljenike: 50%
minimalan broj upisanih: 6 polaznika

voditeljica:
Maja Katić - još kao djevojčica pohađala je dramsku grupu u Učilištu ZKM-a, i to ju je usmjerilo u kazališne vode. 2007.godine završila je glumu na ADU u Zagrebu, te sa prijateljicama osnovala Teatar Poco Loco u kojem glumi, pjeva, pleše, piše, a ponekad i režira. Vodila je dramske grupe u Tireni, MCUK-u, Dječjem kazalištu Dubrava, 4SOBE i Artarea-i.

predbilježbe i informacije: pocoloco.rezervacije@gmail.com, 00 385 99 6496048

 

TPL NA BICIKLU_page-0001.jpg

Email facebook twitter