PRIČA MI SE PRIČA

O NAŠEM NAJDUGOVJEČNIJEM I NAJPOPULARANIJEM PROJEKTU "PRIČA MI SE PRIČA"

 

TRAILER "TRI PRAŠČIĆA"

TRAILER PALČICA

 

«Priča mi se priča» jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja.

Kako bismo obogatili iskustvo čitanja i održali pažnju djece,  obojali smo pripovijedanje bajki vizualnim efektima i glazbom na živim instrumentima. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Nudimo priče u kojima sudjeluje 4 do 6 izvođača (profesionalni glumci, glazbenici i  likovno/vizualna umjetnica).

Na našem su repertoaru sljedeći naslovi:

Tri praščića, Crvenkapica, Princeza i žabac, Mačak u čizmama, Palčica, Regoč, Baka Mraz, Snjeguljica, Mala sirena, Bijeli jelen, Snježna kraljica, Šuma Striborova, Janko i čarobni grah, Majmun i krokodil (Indijska priča), Vasilisa Premudra, Djed i najveća repa u svemiru (ekološka priča), Ivica i Marica, Ružno pače, Kineska priča, Sedmoglavi zmaj, Cvilidreta, Dugonja, Trbonja i Vidonja, Čupavica, Stoliću, prostri se, itd.

 

TRAJANJE SVAKE PRIČE: 30 min

 

ŠTO NAM TREBA ZA IZVEDBU U BILO KOJEM PROSTORU?

  • stolice za izvođače
  • bijeli zid (ili sami donosimo veliko bijelo platno)
  • stol za grafoskop
  • zamračenje prostora zbog vidljivosti projekcija na zidu ili  mrak (u slučaju izvedbi na otvorenom)
  • utičnica za struju

 

pricamiseprica.JPG
Email facebook twitter