GLAZBENI CD - SAZNAJTE VIŠE

ŠTO JE ORKESTRA POCOLOCA?

Band? Orkestar? Predstava? Koncert? .... :) sve pomalo ...

Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta.
Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, vuk, tri praščića, vještica, Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama.

Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o empatiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu.

Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl.
Poanta koncerta je i poticanje čitanja kod najmlađih, kao temelja za poticanje mašte i kreativno izražavanje.
Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališne glazbene čarolije.
Do sada smo gostovali u vrtićima, dječjim domovima, školama, kazalištima, trgovima, parkovima, festivalima - uobičajen i neuobičajenim prostorima za kazališnu izvedbu.
Orkestra Pokoloka premijerno je izvedena u lipnju 2016.

Ovo je naš prvi glazbeni CD – koji će pratiti kazališnu predstavu, i jako mu se radujemo!


ŠTO SMO DO SADA NAPRAVILI?
U mjesecu rujnu 2019. ušli smo u Soundbrick studio i krenuli snimati kod Luke Grubišića Ćabe. Paralelno smo sa Marinom Nekićem snimali i najavni video za ovu kampanju (koji ste upravo pogledali na naslovnici našeg weba). Trenutno su sve pjesme za CD snimljene, te su u završnoj obradi.
BooBoo Tannenbaum upravo izrađuje vizualni identitet za CD! Ovo je samo jedna od ilustracija koje upravo nastaju!Sve se sprema za promociju CD-a u siječnju 2020. kada ćemo svi zajedno pjevušiti naše poznatre hitove koje neki već znaju, a neki će tek naučiti (Crvenkapica, Vještica, Tri praščića, Otključ, otključ...) ! 

Očekujemo još samo vašu podršku!

PA, ZA ŠTO NAM ONDA TREBAJU SREDSTVA?

1. za finalnu obradu studijskih snimki: da sve bude kak treba biti ...

2. za troškove multiplikacije CD-a: da uz CD možemo otisnuti i knjižicu s tekstom, pa da svi nauče riječi i mogu pjevati zajedno s nama na predstavama i koncertima

3. za troškove promidžbe CD-a
: da bi prodaja bila što uspješnija, trebamo se predstaviti što široj publici. A kad uspješno predstavimo ovaj prvi CD, odmah krećemo sa slijedećim – jer materijala već sad ima!

Izlazak CD-a s ilustriranom knjižicom s tekstovima pjesama planiramo najkasnije za kraj siječnja 2020., a ako kampanja u 12. mjesecu bude jaaaako uspješna - onda CD-i stižu prije Badnjaka!

Cilj nam je ovom kampanjom za grupno financiranje prikupiti 50.000 kn.

Pratite tijek kampanje na našoj web stranici!
_______________________________________________

TKO JE U EKIPI??? TKO JE ORKESTRA POCOLOCA??
ideja i režija koncerta-predstave „Pjeva mi se pjesma: Orkestra Pocoloca“:
Renata Carola Gatica

autori tekstova: Davorka horvat, Zrinka Kušević, Lea Đido Božak, Ivana Đula, Ana Franjić, Dunja Fajdić, Maja Katić
autori glazbe i aranžmana: Davorka Horvat, Vera Pfaff, Ivana Đula, Lea Đido Božak, Nina Jukić, Franjo Stojaković, Ugo Korani, Zrinka Kušević

vokali - Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić
harmonika, gitara, vokal - Davorka Horvat
truba, vokal - Vera Pfaff 
udaraljke, vokal - Ivana Đula

snimanje, editing, miks i master CD-a: Luka Grubišić Čabo

izvođački tim koncerta-predstave:
vokal -
 Elena Brumini
harmonika, gitara, vokal -
Frederc Lanz
udaraljke, vokal - Krunoslav Kobeščak
truba, vokal - Vladimir Novak
majstor tona - Ivan Biondić

organizacija i PR: Dunja Vuković

 

Untitled_1.2.1.jpg
Email facebook twitter