POLA POLA

 

 

Tekst: Milena Bogavac

Režija: Renata Carola Gatica

Igraju:

NIKA..............Dunja Fajdić/Karolina Horvat
ANDRIJA........Mario Jakšić/Bruno Kontrec
MAMA............Maja Katić/Zrinka Kušević
TATA..............Igor Baksa/Davor Dokleja

Premijera: veljača 2016.

Uzrast: 11 +

NAGRADE

Najbolja predstava - Međunarodni festival dječjeg kazališta KOTOR, Crna Gora (2016)

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, Dunja Fajdić  - NAJ NAJ FESTIVAL (2017)

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu, Maja Katić - NAJ NAJ FESTIVAL (2017)

 

„Pola-pola“ nastaje kao koprodukcija tri “naj-drukčija” kazališta –  Kazališne družine Pinklec, Teatra Exit i Teatra Poco Loco i zato, slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti i istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, kroz bučnu punk glazbu vrišti: „LJUBAV!“  Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove kad, čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne ličnosti, a uz sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja.

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava. Ovo je predstava za roditelje, za mlade,  za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja  možda i prerano moraju odrasti, za svakoga ... jer svatko od nas ipak ima nekoga tko ga voli, bez obzira na sve. Roditelji, baka, djed ili  barem jedan prijatelj koji će sjediti s tobom u kućici u parku i pružiti ti svoju šmrkavu papirnatu maramicu.

 

Realizacija predstave sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu kroz program javnih potreba u kulturi za 2015. godinu.

12717205_1159983620687420_1322743765892669506_n.jpg

  •  
  •  
  •  
  •