LJUBITI, SAMO LJUBITI

Za dob: 5+

Autorica teksta: Maja Katić (prema pričama Zvonimira Baloga)

Redateljica: Renata Carola Gatica

Scenografija i kostimi: Jasmina Kosanović

Glazbena suradnica: Dada Horvat

Izvođači: Maja Katić i Bruno Kontrec

Koporodukcija Centra za mlade Ribnjak i Teatra Poco Loco

 

Nagrada Maji Katić za najbolju dramatizaciju na Festivalu hrvatske drame za djecu MALI MARULIĆ 2017

Nagrada hrvatskog centra ASSITEJ za 2016. godinu Davorki Horvat za najbolju glazbu, Maji Katić za najbolji dramski tekst te Bruni Kontrecu za najbolju mušku ulogu

 

 

 

Predstava LJUBITI, SAMO LJUBITI inspirirana je pričama i dramskim tekstovima Zvonimira Baloga („Puž na carinskom pregledu“, “Crvenšlapica”, “O bože kako sam ja blesav” itd.) o odrastanju, vjeri u sebe i samopoštovanju, hrabrosti i odlučnosti u nakani da postaneš onakav čovjek kakav želiš biti.

Nakon intenzivnog proučavanja pripovijedanja u praksi, Teatar Poco Loco stvara predstavu koja izvire iz priče, iz jezika, u kojoj akcija i drama proizlaze iz pripovijedanja, a onda se opet neprimjetno u njega vraćaju. Vraćaju se u jezik, u jezične zavrzlame i dosjetke, njegove dvoznačnosti i troznačnosti i njegova beskrajna lica. Majstor riječi, Zvonimir Balog, otkrivao je u njima ono što nikad sami ne bismo pronašli i taj pršteći, vedri, živahni humor njegovih priča prenosimo na scenu. Humor koji djeluje jednako snažno na male i velike, humor kao začkoljica od koje priča kreće dalje, humor koji zaustavlja priču jer treba uloviti dah, humor koji je sam sebi dovoljan i humor koji kroz kreativno rješenje okreće priču u sasvim neočekivanom smjeru.

Za svoju djecu želimo najbolje, a najviše želimo da imaju hrabrosti živjeti život kakav žele. Inspiraciju mogu pronaći u glavnom liku ove priče, Pužu, koji ismijan, izvrijeđan i obespravljen, ide dalje svojim putem, polako i neprimjetno, optimistično gledajući u budućnost.

 

 

 

_ljubiti, samo ljubiti_plakat01 draft_.jpg

Email facebook twitter