ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

Tekst: Dunja Fajdić
Režija: Morana Dolenc

Glazba: Ivana Đula i  Luka Vrbanić
Tekst songova: Ivana Đula
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kostimografija: Morana Dolenc i Dunja Vuković
Stolarski radovi: Ivan Kuraja
Izrada rekvizita: Drago Dolenc
Oblikovanje rasvjete: Marinko Radočaj
Plakat i ilustracije: Booboo Tannenbaum
Trailer: Igor Bogdanović
Fotografije: Nina Đurđević
Hvala Ratku Bokiću na fotiću i Mirzi na mobaču!

Glume: Zrinka Kušević, Maja Katić / Maja Kovač

Premijera: 23. studeni 2019.

Uzrast: 5+Bila jednom jedna ... priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i ... evo je! Čarolija slova!

Svaka stranica - avantura nova! A tko se sve tamo krije?
Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak.
Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

 

U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu.

Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije.
Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

 

Realizacija predstave sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu kroz program Javnih potreba u kulturi za 2019. godinu, te je nastala uz tehničku i kadrovsku potporu Centra za kulturu Trešnjevka.

NAGRADE:

• Mali Marulić 2020. – Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Zrinki Kušević za ulogu Mame u predstavi "Čudesne stranice male Danice"

• Mali Festival 2021 - Nagrada za najbolju žensku ulogu Maji Kovač za ulogu Danice u predstavi "Čudesne stranice male Danice"

poster_final.jpg

  •  
  •