ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

Slijedeća Izvedba:
25. 1. 2019. u 11 h, Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1, Zagreb
cijena ulaznica: 30 kn
rezervacije: pocoloco.rezervacije@gmail.com
online prodaja: ulaznice.hr

 

Glume: Zrinka Kušević, Maja Katić / Maja Kovač

Režija: Morana Dolenc
Tekst: Dunja Fajdić
Glazba i songovi: Ivana Đula
Scenografija: Miljenko Sekulić - Sarma
Kostimografija: Morana Dolenc
Ilustracija i plakat: BooBoo Tannenbaum
Premijera: 23. studeni 2019.

 

Bila jednom jedna ... priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i ... evo je! Čarolija slova!

Svaka stranica - avantura nova! A tko se sve tamo krije?
Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak.
Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

 

U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu.

Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije.
Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

 

Realizacija predstave sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu kroz program Javnih potreba u kulturi za 2019. godinu.

poster_final.jpg

Email facebook twitter