PRIČA MI SE PRIČA - o projektu

 

Teatar Poco Loco „PRIČA MI SE PRIČA"
koncertno čitanje bajki uz pratnju ilustracija s grafoskopa i glazbe uživo
za najmlađe (3+) i cijelu obitelj

Početak projekta: 28. lipanj 2014.

Priča mi se priča jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe, a osmišljenje kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja.

Kako bismo obogatili iskustvo čitanja i održali pažnju djece, obojali smo pripovijedanje bajki vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

 

U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima, odgajateljima i učiteljima - iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

 

Na našem je repertoaru za sada 27 priča:

 

Ružno pače, Djed i najveća repa u svemiru, Tri praščića, Mačak u čizmama, Crvenkapica, Ivica i Marica, Baka Mraz, Majmun i krokodil, Princeza i žabac, Snjeguljica, Snježna kraljica, Palčica, Mala sirena, Trnoružica, Vuk i sedam kozlića, Carevo novo ruho, Šuma Striborova, Regoč i Kosjenka, Cvilidreta, Bijeli jelen, Čupavica, Stoliću prostri se, Vasilisa Premudra, Sedmoglavi zmaj, Dugonja, Trbonja i Vidonja, Zlatokosa i tri medvjeda, Zlatokosin Božić.

 


Trajanje svake priče: 
30 min

 

Nagrade:
Nagrada za poseban doprinos inkluzivnom kazalištu za „Priča mi se priča: Ružno pače“, Međunarodni kazališni festival MESS, Sarajevo 2017.

 

Potpore:
Teatar Poco Loco od 2016. godine s projektom „Priča mi se priča“ sudjeluje u programu Ministarstva kulture Republike Hrvatske „Ruksak pun kulture“ te gostuje sa pričama u osnovnim školama i dječjim vrtićima diljem Hrvatske.
Tijekom 2017. godine priče su po prvi puta izvođene sa simultanim prijevodom na hrvatski znakovni jezik za gluhe i nagluhe osobe, a što je realizirano sredstvima iz natječaja HEP-a „Svjetlo na zajedničkom putu".
Realizacija premijernih naslova tijekom 2018. godine sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Grada Zagreba Gradskog ured za kulturu, obrazovanje i šport.

 

Reakcije publike:
- projekt "Priča mi se priča" izvodimo od 2014. godine
- priče možete pogledati svake nedjelje u 10.30 i 11.30 sati u veljači i ožujku te listopadu i studenom u Centru mladih Ribnjak
- trenutno je u tijeku 12 sezona!
- ulaznice za sve izvedbe su rasprodane unaprijed! Svake nedjelje naše priče pogleda 300 oduševljene djece i roditelja!

 

 

 

GOSTOVANJA - ŠTO NAM TREBA ZA IZVEDBU U BILO KOJEM PROSTORU?
stolice za izvođače
bijeli zid (ili sami donosimo veliko bijelo platno)
stol za grafoskop
zamračenje prostora zbog vidljivosti projekcija na zidu ili mrak (u slučaju izvedbi na otvorenom)
utičnica za struju

Gostujemo u dječjim vrtićima, osnovnim školama, velikim i malim pozornicama, trgovima, stanovima ....

 

Zapričajte se s nama! Na potpuno drugačijim, interaktivnim i zabavnim pričaonicama za najmlađe i cijelu obitelj – za sve generacije!

PRIČA MI SE PRIČA - o projektu

Email facebook twitter