PRIČA MI SE PRIČA - o projektu

"Priča mi se priča" jedinstven je projekt u trenutnoj kazališnoj ponudi za najmlađe, a osmišljen je kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i vizualnu pratnju čitaju poznate i manje poznate priče u formi koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja.


Kako bismo obogatili iskustvo čitanja i održali pažnju djece,  obojali smo pripovijedanje bajki vizualnim efektima i glazbom na živim instrumentima. Na taj način djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima iz priče u priču istražujemo proces pripovijedanja te uvodimo djecu u iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Nudimo priče u kojima sudjeluje 4 do 6 izvođača (profesionalni glumci, glazbenici i likovno/vizualna umjetnica).

Na našem su repertoaru sljedeći naslovi:

Tri praščića, Crvenkapica, Princeza i žabac, Mačak u čizmama, Palčica, Regoč, Baka Mraz, Snjeguljica, Mala sirena, Bijeli jelen, Snježna kraljica, Šuma Striborova, Majmun i krokodil (Indijska priča), Vasilisa PremudraDjed i najveća repa u svemiru (ekološka priča), Ivica i Marica, Ružno pače, Kineska priča, Sedmoglavi zmaj, Cvilidreta, Dugonja, Trbonja i Vidonja, Čupavica, Trnoružica, Vuk i sedam kozlića, Zlatokosa i tri medvjeda, Zlatokosin Božić, Carevo novo ruho.

TRAJANJE SVAKE PRIČE: 30 min

ŠTO NAM TREBA ZA IZVEDBU U BILO KOJEM PROSTORU?
stolice za izvođače
bijeli zid (ili sami donosimo veliko bijelo platno)
stol za grafoskop
zamračenje prostora zbog vidljivosti projekcija na zidu ili mrak (u slučaju izvedbi na otvorenom)
utičnica za struju

PRIČA MI SE PRIČA - o projektu

https://youtu.be/C8EQbdC8KvQ

Email facebook twitter