KOJE PRIČE PRIČAMO?

 

U projektu "PRIČA MI SE PRIČA" trenutno imamo 27 dramatiziranih priča, u kojima sudjeluje 4, 5 ili 6 izvođača.

Priče pričaju: Zrinka Kušević, Maja Katić, Dunja Fajdić, Maja Kovač, Petra Težak, Zrinka Antičević, Lucija Barišić, Iskra Jirsak, Marko Movre, Tomo Krstanović, Petar Atanasoski, Nikša Marinović, Josip Brakus, Ugo Korani, Marko Makovićić, Vedran Komerički

Ilustracije s grafoskopa animiraju: Renata Carola Gatica, Petra Bokić, Hana Lukas Midžić, Dunja Vuković, Morana Dolenc (u priči "Bijeli Jelen")

U pričama sviraju:
ukulele:
Maja Katić / gitara: Nikša Marinović, Igor Paro, Velimir Kacurov / tamburica: Velimir Kacurov / lutnja: Igor Paro / ruska tamburica - domra, bouzuki: Hrvoje Sudar / violina: Petra Petrač / violončelo: Ana Kostanjšak / flauta: Irena Cesarec / fagot: Lana Juranić / / saksofon, klarinet: Franjo Stojaković / trombon: Ivan Marincel / truba: Vera Pfaff / francuski rog: Amina Belovari, Klara Čavar / indijske table: Ivana Đula, Krunoslav Kobeščak / bubanj: Josip Brakus / klavijature: Fabijan Komljenović / harmonika: Davorka Horvat, Lea Đido / hapi, cahon, balafon, ksilofon: Ivana Đula

 

POPIS PRIČA S 4 IZVOĐAČA:

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Djed i najveća repa u svemiru"
Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrnarepa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić i Maja Katić prema priči iz zbirke “Bajke za bolje sutra”
Glazba i songovi: Ana Franjić
Instrument: ukulele
Premijera: 27. 6. 2015.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Ružno pače"
Neprihvaćen i ismijavan, unatoč majčinoj ljubavi ružni pačić prolazi kroz teška vremena. Kokoši su ga kljucale, braća zadirkivala, mačke navlačile, zimica ga tresla, sve dok nije stiglo proljeće i pače otkrilo da je zapravo i samo - prekrasni labud, a baš se labudovima  toliko divilo! „Nema veze što se rodiš na pačjem dvorištu ako se izlegneš iz labuđeg jaja!“ zapisao je Hans Christian Andersen. Ovo prekrasna priča nas podsjeća na prihvaćanje različitosti, drugačijosti. Svatko je ipak u potrazi za svojim JAtom.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić i Dunja Fajdić prema priči H. Ch. Andersena
Glazba i songovi: Davorka Horvat i Zrinka Kušević
Instrument: harmonika
Premijera: 4. 10. 2015.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Vuk i 7 kozlića"
Mama koza ima sedam malih vrijednih kozlića. Oni joj pomažu, uglavnom se dobro slažu, a od svega najdraže im je kad smažu: kupus, kelj i mrkvicu! I sve je to divno i krasno dok se u priču ne uplete jedan gladni vuk. Kad kozlići ostanu sam kod kuće, morat će biti jako mudri i slušati mamine savjete: "Ne otvarajte vrata nikome jer vuk laže ko pas - ima crne šape i hrapav glas!" Najbolji savjet koji vam možemo dati je: pogledajte našu priču, upoznajte svih sedam kozlića i uživajte u predivnim ilustracijama Ane Kolege.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Ilustratorica: Ana Kolega
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Ivana Đula, Luka Vrbanić i Zrinka Kušević
Instrument: ukulele i udaraljke
Premijera: 28. 10. 2018.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Trnoružica"
Nemojte nikada na svoj rođendan pozvati sve osim trinaeste vile jer bi se mogla jako naljutiti i u svom bijesu ispaliti najzločestiju kletvu koja joj padne na pamet! Upravo to se dogodilo i Trnoružici, tako da je malena djevojčica već kao beba bila osuđena na stogodišnji san! Ah, sva sreća da postoje prinčevi koji poljupcima ispravljaju brzoplete kletve (ali samo poljupcem čiste i iskrene ljubavi)! Pogledajte i poslušajte kako to izgleda kad zaspu sva živa stvorenja na dvoru, pa čak i kokoši i golubovi, muhe i pauci...

Redateljica: Renata Carola Gatica
Ilustrator: Patricio Alejandro Aguero Marino
Dramatizacija teksta: Maja Katić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Ivana Đula, Luka Vrbanić i Zrinka Kušević
Instrument: gitara
Premijera: 11. 11. 2019.

 

POPIS PRIČA S 5 IZVOĐAČA:

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Ružna princeza"
Kakva je to princeza koja se bori s vješticama, kuhačom prkosi zmajevima i plovi morima? To je Čupavica, princeza koju svi smatraše jako ružnom. Ali nju to nije toliko smetalo jer je bila vrlo hrabra. Svoju sestru spasila je od zlih čarolija i naučila sve oko sebe da samo srcem vidimo pravu ljepotu. Ovu neobičnu nizozemsku priču Teatar Poco Loco će vam ispričati uz pratnju flaute.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić prema norveškoj bajci
Glazba i songovi: Irena Cesarec, Zrinka Kušević
Instrument: flauta
Premijera: 16. 11. 2014.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Crvenkapica“
Priču o Crvenkapici znaju svi! Ali znate li koliko Bakica znači našoj Crvenkapici? Tko je Crvenkapici sašio kapicu? Tko je toliko gladan da bi smazao i luk? Koju pjesmicu pjeva bakica svojoj najdražoj unuci? Što sve raste u šumi? Što ptičice rade po cijele dane? A kojom pjesmom će Crvenkapica pozdraviti bakicu? Još jednu uspješnicu braće Grimm, Teatar Poco Loco priča na svoj način. Priča je to o djevojčici koja shvati da samoj hodati kroz šumu nikada ne može biti dosadno, samo moraš paziti da ne skreneš s puta jer mama bit će ljuta! Sretna i spašene, Crvenkapica, Lovac i Bakica potjerat će proždrljivog Vuka iz šume i od sreće zapjevati uz bakinu harmoniku. Crvenkapica toliko voli svoju Bakicu, njezine priče, pjesme i kapicu!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić i Dunja Fajdić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Lea Đido, Davorka Horvat, Zrinka Kušević
Instrument: harmonika
Premijera: 30. 11. 2019.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Baka Mraz"
„Baka Mraz“ je priča o jednom neobičnom Božiću: Djed Mraz je dobio gripu i ne može podijeliti djeci poklone. Pogodite tko će spasiti stvar? Baka Mraz, naravno! Ali prvo mora otići u školi za Božić. Tek kad je položila ispite iz bacanja poklona kroz dimnjak i vikanja „ho ho ho“, spremna je za avanturu i put oko svijeta. Obavila je tako dobar posao da djeca nisu bila ni malo razočarana što ih nije posjetio osobno Djed Mraz, već su njemu po Baki Mraz slali pozdrave i želje za brzo ozdravljenje. Priču prate zvukovi violine i ilustracije redateljice Renate Carole Gatice, a pjevaju i glume članovi ansambla Teatar Poco Loco.
Priča je iznimno zabavna, ali i poučna jer progovara o obitelji, marljivosti i strpljivosti. A kako je jedan od likova i sam Djed Mraz, postoji mogućnost da Djedica na kraju predstave podijeli poklone malim gledateljima.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić i Maja Katić prema argentinskoj narodnoj priči
Glazba i songovi: Zrinka Kušević i Kristina Mrčela
Instrument: violina
Premijera: 20. 12. 2014.
 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Stoliću, prostri se!
Zamislite čarobni stolić kojem samo treba reći: "Stoliću, prostri se!" I na njemu se odmah stvore najfinija jela: špageti bolonjez, pohanci i rizi bizi, pizza, mamina žuta juha s rezancima, purica s mlincima, sarma, safalada, marinada... Ma što vam srce poželi! E takav stolić bi svi htjeli, i pošteni a i lopovi. Poco loco će vam otkriti tko će ga se na kraju priče dočepati.

Režija: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Ana Franjić
Ilustracije: Hana Lukas Midžić
Instrument: klavijature
Premijera: 8. 2. 2015. / Obnova: 15. 3. 2020.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Tri praščića"
Teatar Poco Loco je na Ribnjak pozvao tri mala brata praščića, koji će ostaviti sve svoje važne poslove kojima se bave(kupanje u blatnom jezercu, brojanje kamenčića, odgonetavanje oblika oblaka, prodavanje zjaka) samo da bi vam ispričali priču o jednoj situaciji kad ih je vuk htio pojesti, ali nije uspio. Praščići će naučiti da je u životu važno truditi se i raditi svaki posao valjano i pošteno. I zato će zgrabiti pile, čekiće, sjekire, čavliće i sagraditi čvrste kućice da se obrane od vuka!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić i Dunja Fajdić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Franjo Stojaković, Zrinka Kušević
Instrument: klarinet
Premijera: 1. 3. 2015.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Majmun i krokodil"
Mogu li majmun i krokodil postati i ostati prijatelji? Što će sve krokodil učiniti za ljubav svoje krokodilčice? Saznat ćete uz ovu staru indijsku priču u izvedbi Teatra Poco Loco.  Kroz priču naučit ćemo ponešto o dalekoj Indiji, nabrojati na prste do 10 na hindskom jeziku i upoznati tradicionalni indijski instrument tablu.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić i Dunja Fajdić prema tradicionalnoj indijskoj priči
Glazba i songovi: Ivana Đula
Instrument: indijske table
Premijera: 27. 9. 2015.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Ivica i Marica"
Poznatu priču braće Grimm, Teatar Poco Loco priča na svoj način. Što biste učinili da usred šume vidite kućicu napravljenu od samih slatkiša? I ako ste još pri tome jako gladni? I još ako vas mila draga bakica nagovara da probate i prozor, vrata i krov? Ivica i Marica nisu se mogli suzdržati i tako su dospjeli kod zle vještice. Priča je to o hrabrosti, snalažljivosti i skromnosti, jer kako i citat kaže Nije važno koliko imamo, važno je to da smo dobri jedni prema drugima.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Dunja Fajdić prema priči braće Grimm
Ilustratorica: Jasmina Kosanović
Glazba i songovi: Ivan Marincel, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić
Instrument: trombon
Premijera: 28. 9. 2015.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Dugonja, Trbonja i Vidonja"
Zli čarobnjak je zarobio kraljevnu u dvorac u kojem je vrijeme stalo. Hoće li je kraljević uspjeti spasiti? Sigurno! Ali ne sam, nego uz pomoć svojih neobičnih prijatelja, Dugonje koji se isteže, Trbonje koji se širi i Vidonje koji svojim pogledom može razoriti planinu!
Ovu priču o važnosti prijateljstva ispričat će glumci i glazbenici Teatra Poco Loco uz pratnju tamburice!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić prema češkoj narodnoj priči
Glazba i songovi: Velimir Kacurov i Zrinka Kušević
Instrument: tamburica
Premijera: 11. 10. 2015.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Cvilidreta“
Zbog obećanja koje mu je dala, kraljica mora Cvilidreti predati svoje dijete. No, on se ipak smiluje i obeća da će joj vratiti djetešce, ako ona pogodi njegovo ime. Zdeslav? Leopold? Zvonko? Miroslav? Eugenije? Albert? Degenije? Eustahije? Đuro? Mirko? Fedor? Koje bi moglo biti njegovo ime? Ako netko zna, neka hitno javi kraljici i neka obavezno dođe na priču Teatra Poco Loco i posluša kako cvili violina!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Dunja Fajdić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Petra Petrač i Zrinka Kušević
Instrument: violina
Premijera: 25. 10. 2015.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Sedmoglavi zmaj"
Teatar Poco Loco vas poziva na priču  "Sedmoglavi zmaj", nastalu prema raznim pričama Zvonimira Baloga koje objašnjavaju kako je teško imati sedam zmajevih glava, jer svih sedam usta treba nahraniti, sve te zube u svih sedam glava treba oprati, kosu na svih sedam glava našamponirati, svih četrnaest pari ušiju pročačkati i svaki dan sedam puta svakom susjedu zaželjeti "Dobro jutro!"

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić prema pričama Zvonimira Baloga
Glazba i songovi: Igor Baksa i Zrinka Kušević
Instrument: bubanj, šuškalice
Premijera: 8. 11. 2015.

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Mačak u čizmama"
Svi znaju: ovaj mačak nije običan mačak što miševe lovi. Ovo je mačak koji čak i govori! On nije kao ostale mačke: dok drugi ljenčare, on smišlja spačke!  Prepreden je i mudar, ne da se smesti, vrlo dobro zna da kod ljudi otmjenost ima prednosti. Ali... tek na samom kraju priče, unatoč svojoj snalažljivosti i bogatstvu, Mačak u čizmama shvati u čemu je najveća životna vrijednost. I zato, unatoč svim mudrolijama, voli ga svatko, dive mu se i viču: “Živio mačak u čizmama!”

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić prema priči H.C. Andersena
Glazba i songovi: Zrinka Kušević i Ugo Korani
Instrument: bubnjevi i ukulele
Premijera: 2. 10. 2016.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Princeza i žabac
Razmažena princeza braće Grimm, poljubila je žapca i on se pretvorio u princa! Ali čekajte! Nakon početka, a prije kraja, žabac je želio postati princezin prijatelj. Želio se s princezom družiti, igrati, pjevati, u svemu joj pomoći. Iako je prvo princeza simpatičnom žapcu rekla NEMA ŠANSE, s vremenom je ipak shvatila kako zbog svoje oholosti i tvrdoglavosti ne vidi nečiju pravu ljepotu i dobrotu. Izgled često vara, zato srcem gledaj! poručuje Teatar Poco Loco svojim najmlađim gledateljima.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić prema priči braće Grimm
Glazba i songovi: Vera Pfaff
Ilustracije: Bruno Kontrec
Premijera: 16. 10. 2016.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Bijeli jelen“
Kako se glasa guska? Kako brunda medvjed? Jeste li ikada vidjeli malog orlića? Upoznajte mnoge šumske životinje, baš kao što ih je upoznala i zavoljela i mala djevojčica Anka u priči  koja veliča dobrotu i uzajamno pomaganje. Iako između ljudi i životinja postoji nepovjerenje, mala Anka ga je svojom ljubavlju i dobrotom uspjela nadići.

Redateljica: Morana Dolenc
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić prema priči Vladimira Nazora
Glazba i songovi: Franjo Stojaković i Zrinka Kušević
Ilustracije: Drago Dolenc
Instrument: saksofon
Premijera: 30. 10. 2016.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Zlatokosa i tri medvjeda"
Malena djevojčica šetala je šumom i izgubila se. Gladna i umorna, već se htjela baciti u plač i očajanje, kad ugleda predivnu kućicu usred šume, a u njoj... tri krevetića, tri stolice i tri zdjelice sa najfinijom zobenom kašom koja je širila zamaman miris. Ali, čekaj, samo malo! Jel se smije ući nepozvan u nečiju kućicu?  Jel se smije razbiti tuđu stoličicu? Jel se smije bez pitanja pojesti tuđu kašicu? Odgovore znaju u Teatru Poco Loco!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Ilustrator: Luka Duplančić
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić prema priči Roberta Southeya
Glazba i songovi: Ivana Đula, Luka Vrbanić i Zrinka Kušević
Instrument: francuski rog
Premijera: 14. 10. 2018.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Carevo novo ruho"
Bio jednom jedan car kojem je najmilija na svijetu bila odjeća. Točkice ili prugice? Svila ili pliš? Marama ili šal? Gumbići ili šljokice? To su bile slatke brige kojima se svakodnevno posvećivao. A onda su u njegovo carstvo pristigle dvije varalice, praveći se da znaju napraviti odijelo kakvo svijet još nije vidio. Što mislite, hoće li car uspjeti naučiti da odjeća nije najvažnija star u životu? Poslušajte priču i zaključite sami.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Ilustratorica: Jasmina Kosanović
Dramatizacija teksta: Maja Katić prema priči H. Ch. Andersena
Glazba i songovi: Ivana Đula, Luka Vrbanić i Zrinka Kušević
Instrument: bouzuki
Premijera: 25. 11. 2018.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Zlatokosin Božić"
Tata medo, mama medo i mali medo bili su spremni za snježne dane, za blagdane!
Sve je bilo spremno za zimski san: bor okićen, kaša skuhana, pokloni zamotani, krevetići pripremljeni ... Obitelj medvjeda otišla je na snijeg dok se ručak hladi. Za to vrijeme u brlog je došla znatiželjna djevojčica, Zlatokosa. Izgubljena, promrzla i gladna, u brlog je ušla, svu je kašu pojela, tuđe poklone otvorila i u krevetiću zaspala …
U našoj priči otkrijte što će na to reći medvjedići! Kraj je sretan, ne brinite: s nama zapjevajte!
Dobro je dobar biti, u nevolji svima pomagati. Prijatelj budi ti  jer dobro se dobrome vrati!

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Dunja Fajdić prema priči „Zlatokosa i tri medvjeda“ Roberta Southeya
Glazba i songovi: Zrinka Kušević, Ivana Đula, Luka Vrbanić
Instrument: francuski rog
Ilustracije: Luka Duplančić
Premijera: 3. 12. 2018.

 

POPIS PRIČA S 6 IZVOĐAČA:

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Šuma Striborova"
Kome je milija njegova nevolja nego sva sreća ovoga svijeta? Koje boje je Striborova kabanica? Što je to dub? Kakve cipele nosi Malik Tintilinić? Tko je to proždrljiv, nazloban, jezičljiv i goropadan?
Upoznajte snagu majčinske ljubavi uz pomoć Teatra Poco Loco koji će vam od prvog do zadnjeg slova ispričati "Šumu Striborovu" Ivane Brlić Mažuranić.  Poslušajte čaroliju i bogatstvo jezika naše legendarne autorice uz milozvučnu melodiju lutnje.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Tekst: Ivana Brlić Mažuranić
Glazba: Igor Paro
Instrument: lutnja ili bouzuki
Premijera: 28. 6. 2014.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Snježna kraljica"
Ususret blagdanima, kad u zraku osjećamo miris hladnoće i snijega, pričamo "Snježnu kraljicu", priču o snazi ljubavi. Mala hrabra Gerda milo je i nevino dijete koje ne zna da ima moć jaču od bilo koje čarolije, a to je ljubav. Jednog zimskog dana, ona i njen najbolji prijatelj Kaj igraju se u vrtu kad odjednom, Kaj osjeti da mu je nešto upalo u oko. Bio je to djelić čarobnog zrcala zle Snježne kraljice. Od tog trena, Kaj je Gerdu počeo gledati drugačije i nije više želio biti njen prijatelj te je pobjegao u nepoznato. Hrabra djevojčica nije odustajala od svog prijatelja te je pošla u potragu za njim. Njena je ljubav bila toliko snažna da je ni divlje zvijeri, ni hladnoća, ni snijeg, ni sama strašna ledena Snježna kraljica nisu mogli spriječiti da povrati svog prijatelja. Priču prati glazba violončela i raskošne ilustracije na grafoskopu.

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić
Glazba i songovi: Anja Kostanjšak i Zrinka Kušević
Instrument: violončelo
Premijera: 7. 12. 2014.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Snjeguljica

Zla maćeha želi biti najljepša na svijetu i ništa drugo ju neće zadovoljiti. I zato je spremna na sve, samo da se riješi prekrasne Snjeguljice. Snjeguljica je imala sreće i uspjela je pobjeći u gustu šumu, gdje su joj pomoć pružili patuljci. Uzalud su upozoravali lijepu i marljivu Snjeguljicu: „Ne otvaraj nikome vrata! Ni torbarki, ni češljarki, ni remenarki, ni kupusarki...“  Ali, naša Snjeguljica u svojoj dobroti previše vjeruje ljudima. Hoće li ju patuljci uspjeti spasiti, hoće li oživjeti i treći put? Saznajte u napetoj i duhovitoj pocoloco interpretaciji ove klasične bajke.


Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić i Dunja Fajdić prema H.C. Andersenu
Glazba i songovi: Lana Juranić, Zrinka Kušević
Instrument: fagot
Premijera: 14. 12. 2014.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Regoč i Kosjenka”
Otkrijte što se dogodi kad se udruže golema snaga diva Regoča i vesela narav i neizmjerna znatiželja male vile Kosjenke. Zajedno će otkriti čudesni svijet podzemlja ali i sretno izaći i spasiti pastirska sela od strašne poplave. Zapjevajte s nama tradicionalne pjesme iz hrvatske baštine kojima smo dočarali avanture Kosjenke i Regoča, čobana i čobanica (Ja si jašem na konjaru, Hajd’ u kolo, Sivi soko...).

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić i Dunja Fajdić prema I.B.Mažuranić
Glazba i songovi: tradicionalne hrvatske pjesme (prema aranžmanima D. Knebl i L. Bajuk)
Instrument: gitara
Premijera: 22. 2. 2015.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Palčica"
Prema priči H.C. Andersena Teatar Poco Loco  ispričat će priču o majušnoj djevojčici, nježnoj kao latici koja je tražila svoju sreću. Dobra i malena Palčica, sama i drugačija, pomagala je svima koji su pomoć trebali, iako su neki prema njoj bili i zločesti. Žaba krastača i njen sin oteli su je, hruštevi su je zadirkivali, mišica joj je pomogla, ugledni Krt odveo ju je pod zemlju...Srećom, Lastavica je Palčicu odvela u tople krajeve gdje se djeca smiju i tamo...E, što je tamo bilo ispričat će nam lastavica!

Redateljica: Renata Carola Gatica 
Dramatizacija teksta: Dunja Fajdić prema priči H.C. Andersena
Ilustracije: Ana Kolega
Glazba i songovi: Ivana Đula, Ana Franjić, Ana Kolega i Zrinka Kušević
Instrumenti: udaraljke (hapi, cahon, balafon)
Premijera: 22. 3. 2015.


Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Vasilisa Premudra“
Što je zajedničko šumskim zvijerima, mravima i pčelama? Svi su oni prijatelji Vasilise Premudre! Uz njihovu pomoć ona će spasiti ljubljenog carevića Ivana iz ruku Morskog cara. Ona se zna pretvoriti u crkvu, u ovcu, u patku. Ona zna ispeći kruh u obliku goluba koji će poletjeti čim otvoriš pećnicu. Ona je neustrašiva, lukava, premudra i prekreativna. Poslušajte ovu ljubavno avanturističku priču i upoznajte superjunakinju Vasilisu i njene supermoći!

Režija: Renata Carola Gatica
Dramatizacija: Maja Katić prema ruskoj narodnoj priči
Ilustracije: Hana Lukas Midžić
Glazba i songovi: ruska narodna pjesma
Instrument: ruska tamburica - domra
Premijera: 15. 3. 2015. / Obnova: 16. 2. 2020.

 

Teatar Poco Loco / „PRIČA MI SE PRIČA: Mala sirena
Na morskom dnu skriva se jedno kraljevstvo za koje niste nikada čuli... Tamo žive sirene, predivne sestrice koje jedva čekaju kad će im tata, morski kralj, dopustiti da izrone na površinu i zavire u svijet ljudi. Svaka od njih mora čekati da navrši petnaest godina da bi vidjela brodove, ledenjake, gradove uz obalu, oblake i razna druga čuda koja kod njih ne postoje. Najmanju sestricu, malu sirenu, taj ljudski svijet najviše očara i ona se odluči približiti ljudima pod svaku cijenu, bez obzira koliko to bilo opasno, zastrašujuće i nevjerojatno...

Redateljica: Renata Carola Gatica
Dramatizacija teksta: Maja Katić i Dunja Fajdić prema priči H.C. Andersena
Ilustracije: Nikša Hrvatin
Glazba i songovi: Ivana Đula, Luka Vrbanić i Zrinka Kušević
Instrumenti: udaraljke, ksilofon, ukulele, melodika
Premijera: 9. 10. 2016.

 

 

KOJE PRIČE PRIČAMO?

Email facebook twitter