OBRAZLOŽENJE NAGRADA “OVO SAM JA”

26. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ, Čakovec 2023.:

NAGRADA ZA KOSTIMOGRAFIJU – ANA FUCIJAŠ 
Kroz boju, odabir materijala i sami kroj kostima, autorica je nježno naznačila karakter pojedinog lika. Tako oblikovani kostimi izvrsno su se stopili s dramaturgijom predstave pružajući podršku i obogaćujući glumačku igru.

NAGRADA ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – DVIJE RAVNOPRAVNE NAGRADE – MAJA KATIĆ I ZRINKA KUŠEVIĆ 
Služeći se jezikom plesa i pokreta, na potpuno drugačiji način i s odmakom od uobičajenih obrazaca stvaranja životinjskih karaktera na sceni, glumice Zrinka Kušević i Maja Katić kreirale su ljupke i šarmantne likove Patkice i Žirafe. Premda je njihova izvedba namijenjena najmlađim gledateljima, što je režijski i dramaturški postavljeno vrlo dobro, suptilnim glumačkim i izvođačkim dosjetkama uvlače i stariju publiku u svoj svijet i potiču na promišljanje o razvoju osobnosti kroz drugoga.  Svojom razigranošću obje glumice potvrđuju kako se minimalističkim glumačkim rješenjima, nenametljivo i bez dociranja,  može doprijeti do publike.

NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – FILIP SEVER ZA LJILJANA U PREDSTAVI “LJUBIČASTO” KOPRODUKCIJE VRUM PERFORMING ARTS COLLECTIVE, EKSCENA, PLESNI STUDIO VINDI I HNK VARAŽDIN  I ZA ULOGU LISICE U PREDSTAVI “OVO SAM JA” TEATRA POCO LOCO
Svojim glumačkim šarmom i osebujnom sceničnošću plijeni pažnju među mnogobrojnim ansamblom. Istovremeno poštuje kolege na sceni ne zauzimajući veći prostor no što je potrebno te se uklapa i u manji i u veći ansambl, ne gubeći svoju nježnu ekspresivnost koja dopire i do zadnjeg reda gledališta. Scenskim pokretom i neverbalnim sredstvima istančano je i vrlo zavodljivo dočarao karaktere likova. U lijepoj interakciji s najmlađom publikom pokazao je toplinu i neposrednost te ljubav prema onome što radi.