DRAMSKA ZA DJECU I MLADE

Na dramskim radionicama, dok se igramo i maštamo, učimo o tome kako biti i raditi u grupi, kako slušati tuđe ideje i tražiti prostor za svoje. Tražimo koncentraciju (vlastitu ali i grupnu), vježbamo imaginaciju, istražujemo svoju maštu i kreaciju. Izmišljamo priče i kako ih prenijeti iz ideje u scenski prikaz. Učimo stajati na sceni, kretati se, izražajno govoriti. Učimo poštovati i osluškivati druge, zamišljati postojeće i nepostojeće stvari, bića, situacije. Otkrivamo svoju kreativnost, družimo se i učimo zajedno!
Naravno, dramske radionice daju uvid djeci i mladima u stvaranje kazališne predstave. Baviti ćemo se temama koje su polaznicima bitne, a svaki polaznik će uz stručno vodstvo biti će uključen u stvaranje kazališne predstave. Od početne ideje i priče, kroz osmišljavanja vizualnosti (izrada lutaka, rekvizita, scenografije, kostima) do premijerne predstave i prve publike. Baš kao u pravom kazalištu.


GDJE: Poco Loco Prostor
, Hebrangova 36. Zagreb

GRUPE I TERMINI:

predškolci (5 do 6 godina) – utorkom od 17 do 18 sati, četvrtkom od 17.30 do 18.30
školarci – niži razredi (7 do 10 godina) – utorkom od 18.15 – 19.45, četvrtkom od 18.45 do 20.15

školarci – viši razredi (11 do 14 godina) – utorkom od 20 do 21.30
srednjoškolci –
četvrtkom od 20.30 do 22 sata


TRAJANJE PROGRAMA:
32 termina, od 3. listopada 2023. do 20. lipnja 2024.
Program se ne održava tijekom školskih praznika i državnih blagdana.


CIJENA:
Troškovi ostvarivanja programa podmiruju se putem mjesečne članarine koja se uplaćuje za razdoblje od 8 mjeseci (od listopada 2023. do lipnja 2024. godine). 
Mjesečna članarina za predškolce iznosi 35 eura
Mjesečna članarina za školarce i srednjoškolce iznosi 40 eura.


POČETAK PROGRAMA:
u tjednu od 3. listopada 2023., prema unaprijed dogovorenom rasporedu

OBAVIJESTI:
 pocoloco.rezervacije@gmail.com, mob. 099 649 6048


PREDBILJEŽBE I UPISI: link na obrazac za predbilježbu
Za upis potrebno je ispuniti obrazac za predbilježbu nakon čega vam šaljemo potrebne informacije za upis. Prilikom upisa plaća se mjesečna članarina za listopad 2023.


VODITELJICA: Tončica Knez

Tončica je mlada lutkarska redateljica, scenografkinja, kostimografkinja i lutkarska tehnologinja koja je diplomirala na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Mnogo lutaka koje je izradila zaživjele su i nastupale čak i na velikim kazališnim daskama (u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku). Kao likovnjak ostvarila je brojne suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku, Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, Lutkovnim gledališčem u Ljubljani, Kazalištem Virovitica, Gradskim kazalištem Požega, Gradskim kazalištem „Joza Ivakić“ Vinkovci i drugima, a radila je i kao kostimograf i scenograf na filmu „Frka“. Radila je kao asistentica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Kao redateljica, ostvarila je brojne asistenture kako u hrvatskim kazalištima (HNK Osijek i DK Branka Mihaljevića), tako i u inozemstvu na čak četiri produkcije (Lutkovno gledališče Ljubljana), a u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića ostvarila je i samostalnu režiju. Njezinu predstavu ćete moći vidjeti ove sezone i u Maloj Sceni u Zagrebu, a iskustvo rada s djecom proširila je kroz rad na poziciji dječjeg animatora u tematskim parkovima Igrandija i Marsupija.