ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

5+

Režija: Morana Dolenc
Tekst: Dunja Fajdić
Glazba: Ivana Đula i Luka Vrbanić
Tekst songova: Ivana Đula
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kostimografija: Morana Dolenc i Dunja Vuković
Stolarski radovi: Ivan Kuraja
Izrada rekvizita: Drago Dolenc
Oblikovanje rasvjete: Marinko Radočaj
Plakat i ilustracije: Booboo Tannenbaum
Trailer: Igor Bogdanović
Fotografije: Nina Đurđević

Glume: Zrinka Kušević i Maja Katić / Maja Kovač


NAGRADE

Mali Marulić 2020. Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Zrinki Kušević za ulogu Mame u predstavi “Čudesne stranice male Danice”

Mali Festival 2021. Nagrada za najbolju žensku ulogu Maji Kovač za ulogu Danice u predstavi “Čudesne stranice male Danice”

 

Bila jednom jedna … priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i … evo je! Čarolija slova! Svaka stranica – avantura nova! A tko se sve tamo krije?
Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak.
Likovi isti, ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

 

U ovoj predstavi Teatra Poco Loco govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako, kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

Realizacija predstave je nastala uz tehničku i kadrovsku potporu Centra za kulturu Trešnjevka.

Premijera: 23. 11. 2019.