STONOGA GOGA

3-10 g

Redateljica: Renata Carola Gatica
Tekst: Andrijana Grgičević
Dramatizacija: Maja Katić
Scenografija: Renata Carola Gatica i Florencia Troisi
Kostimografija: Renata Carola Gatica
Glazba: Ivana Đula i Luka Vrbanić

Glume: Zrinka Kušević, Maja Katić, Fabijan Komljenović/Filip Sever

NAGRADE:
1. InPuT Fest, Karlovac, 2022. / Nagrada Renati Caroli Gatici i Florenciji Troisi za najbolju ukupnu likovnost predstave ”Stonoga Goga”
9. Festival Mali Marulić, 2016. / Treća nagrada Andrijani Grgičević za najbolji tekst za djecu i mlade

Trajanje: 30 min

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama. Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato illustrirana scenografija koja nas vodi u najtajnije djelove šume.

Tekst „Stonoga Goga“, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele. Tko bi rekao da će ona škrtica s početka priče, na kraju pjevati sasvim drugu pjesmu:

„…Dosta mi je mode
Poklanjam sve cipele u ime slobode
Eto ih vama, ako nekom treba
Nek se skloni od kišovitog neba.
Sve što imam želim dijeliti
Prijatelje želim razveseliti.“

 

Predstava je nastala u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Split.

Premijera: listopad 2017.