PRIČA BEZ VEZE

5-10 g

Režija: Maja Katić
Dramatizacija: Maja Katić i Dunja Fajdić prema istoimenoj slikovnici Ante Zaninovića
Glazba: Frederic Lanz i Nikola Nedić
Scenografija i kostimografija: Renata Carola Gatica
Fotografije: Krešimir Šarić (interijer), Marko Delić (eksterijer)

Igraju: Zrinka Kušević, Nikola Nedić i Frederic Lanz

Trajanje: 35 min
Namjena: 5+, za starije predškolce i niže razrede osnovne škole

Premijera: 9. listopad 2021.

Tri izvođača, glumac, glumica i glazbenik igraju se… eto tako, bez nekog posebnog razloga (da ne kažemo bez veze jer – ni jedna igra nikad nije bez veze). Naravno, pravila se drže, sve je po propisima igre, kazališta, glazbe i vrtića! Ali igra raste, razvija se, ide u svom smjeru sve dok ne prevrši svaku mjeru. Da, da, čak i ako su se svi držali propisa, zamislite! Najmudriji od svih, Mali Kralj mora uvesti red. Kako? Treba se vratiti unatrag. I tako doznajemo: Nije lako ni medvjedu ni vrapcu, ni psu ni vatrogascu! Umjesto da mašemo propisom pred nosom, trebamo popričati, hrabro izgovoriti što svatko želi i zašto, ma bili mi ljudi ili životinje, djeca ili odrasli. Naša “Priča bez veze” najmlađima govori o suosjećanju za druge, o važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. Jer bez toga – svaka priča je jedna obična priča bez veze!

Teatar Poco Loco svoju novu predstavu radi na temelju predivne slikovnice “Priča bez veze” Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova. U pomalo zaboravljenoj slikovnici (kojoj prethodi i animirani film u produkciji Zagreb filma) pronašli smo zaigrani Poco Loco duh koji spaja likovnost, glazbu, humor i predstavlja pravi potencijal za glumačku igru.

NAGRADE I PRIZNANJA
9. festival dječije umjetnosti, FEDU Sarajevo 2023.: Nagrada publike “Najjači aplauz” 

Predstava je bila dio programa Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja “Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi”, nacionalnog dopunskog programa u vrtićima te osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu.

Produkcija predstave ostvarena je uz organizacijsku podršku Centra mladih Ribnjak – Rezidencije Ribnjak, te je sufinancirana sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija kroz Program javnih potreba u kulturi za 2021. godinu.